een paar gedachten

*ik vermoed dat ze belangrijke gebouwen in Kathmandu met opzet ver uit elkaar hebben geplaatst. Van de campus naar het ministerie van onderwijs, en daar vandaan weer naar het immigratiebureau – het zou me niets verbazen als iedereen een percentage opstrijkt van wat de taxichauffeurs aan mensen zoals ik verdienen.

*bijna 450 jaar geleden was er een boer die in een polder met de naam Clapwyck woonde. Dat werd vanzelf ook maar zijn achternaam, en die is op de een of andere manier geevolueerd in Klapwijk.
De immigratie-man zal hem dankbaar zijn. Hij moest mijn naam op het dossier schrijven. Dit deed hij met volledige toewijding en concentratie. Na elke 2 letters moest hij in het dossier kijken, om zeker te weten dat hij het goed overschreef. Toen hij bij ‘wijk’ aankwam moest hij het na elke letter even checken.

*wat een mooi land, waar de taxichauffeurs je bij hen thuis uitnodigen, en je hun telefoonnummer geven zodat ze je overal kunnen ophalen. (hoezo taxicentrale?)

Advertisements

4 thoughts on “een paar gedachten

  1. Hier is het pas leuk, de taxi-chauffeur neemt je alleen mee als je bij hem in de buurt woont. “waar moet je heen?” “Hackney” “oh sorry man, ik woon in Croydon.” HALLO, ga je werk eens doen!

  2. Hier zeg je tegen de taxi chauffer : ‘naar dit hotel moet ik’… (met het idee dat je er over 5 min. bent) na 20 min ben je er nog niet en na 25 min sta je opeens voor het hotel van zn neef… ‘hier is het zegt ie dan…’

    • haha! en dat is precies de reden dat je niet op de meter gaat…tenzij je zelf de weg weet zodat je het door hebt als ie de verkeerde kant op gaat ;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s