Whoever Claims To Live In Him…

Did you read this little post about knowing the creator through his creation?

Well. Here’s something that is related, yet a slightly different message.

If you look at creation, and still don’t acknowledge God’s being…
if you do not glorify him as God…
if you live your life in ignorance of his presence…
if you choose to worship people and animals – and this is not just about Nepalis that have a wedding ceremony for trees, this also includes worshiping the newest Apple product, and food, and in fact everything we give priority before GOD…

…there is no excuse.

There is no excuse for such behavior.

Did you stop reading because you call yourself a christian?

I have bad news for you – calling yourself a christian does not set you apart from the rest of this world.
Neither does going to church, or asking a blessing for your food everyday.

I think it’s about time we make some changes in our lives.

Because yes, we know God is there, and that he loves us. We know about Jesus and all that stuff we learned in Sunday school and Bible study.

But how do we live our lives?
Is God being glorified through you, every day?
Are you generous, kind, forgiving, honest?

Do you live as Jesus did?

And if you’re reading this, why don’t you leave a comment to tell me how we can become more Christ like.

Cause quite frankly, I’ve been doing a crappy job at this.

——————————————————————————

Great is Your faithfulness, oh God
You wrestle with the sinner’s heart
You lead us by still waters and to mercy
And nothing can keep us apart

Great is Your love and justice, God
You use the weak to lead the strong
You lead us in the song of Your salvation
And all Your people sing along

Your grace is enough
Your grace is enough
Your grace is enough for me

Your Grace Is Enough – Chris Tomlin

Advertisements

9 thoughts on “Whoever Claims To Live In Him…

 1. Waar ik de laatste dagen mee bezig ben, is het ‘aandoen’ van de liefde (Kol. 3:14). 1 Kor. 13:4-7 zijn bekende verzen. Maar ze concreet maken is andere koek. Het gaat erom, dat ik me aan deze praktische dingen houd, ondánks het gedrag van anderen. Als je nog een uitdaging wilt, is dit er een. Het is niet de oplossing for a holy life, maar het is een begin.

  • ‘als je nog een uitdaging wilt’…. :)

   Ik denk niet dat er een oplossing is voor een holy life, maar dat we in dingen anders kunnen zijn, of in elk geval proberen.

   Ik heb vandaag een poging gedaan om aan mijn lerares uit te leggen dat zeggen dat je christen bent, niet betekent dat je een Jezus-volger bent. Helaas is dat ook hier een verschil, wat voor een heleboel verwarring zorgt.

 2. je bent niet de enige doing a crappy job….maar vanmorgen las ik dit in 2 Corr 3:18: “wij allen die met onbedekt gezicht de luister van de Heer aanschouwen zullen meer en meer door de Geest van de Heer naar de luister van dat beeld worden veranderd.”

  De Geest veranderd ons dus, wij hoeven “alleen maar” te kijken naar de luister van de Heer, de mooiste en boeiendste persoon op aarde en in de hemel.
  Zeer relativerend eigenlijk: we kunnen echt zelf niets DOEN, Hij doet het in ons. Wij kunnen alleen maar ontvangen en vanuit die genade reageren. Niet omdat we dat kunnen, maar omdat we dat willen.

   • misschien kijken we te weinig. of zijn we ons er te weinig van bewust dat we alleen maar hoeven te kijken en vertroebelen we ons beeld met allerlei bijzaken waarvan we denken dat we ze vooral moeten doen als goede christenen. en al ons doen en denken, onze gebrokenheid en ons mens-zijn kan dan zomaar Gods werk in ons in de weg staan.
    wij zijn als mens zo druk. waar vind je de rust om eens echt naar God te kijken en te luisteren? zonder het lawaai van onszelf of de wereld om ons heen?
    ik geloof echt wel dat die verandering gebeurt, maar niet als een grote explosie maar in kleine stapjes. en hoe meer onze gerichtheid op God is hoe meer we die verandering gaan zien. maar ja, we blijven mensen bezig met een crappy job…..

 3. Therefore be merciful, just as your Father also is merciful. Judge not, and you shall not be judged. Condemn not, and you shall not be condemned. Forgive, and you will be forgiven.

  dit is mijn crappy job…

  • En hoe kun je anderen (en jezelf!) confronteren met waarheid zonder te veroordelen? Volgens mij willen we niet meer confronteren omdat we het verbinden met een oordeel, dus kiezen we om het maar helemaal niet meer te doen..

   Hoe sommige mensen elkaar kunnen veroordelen is droevig, maar volgens mij is dat nog beter dan elkaar maar helemaal niet meer op de waarheid te wijzen.

 4. Citaat van Kaj Munk, een deense pastoor die in WO2 werd vermoord:
  ‘Wat is dus onze taak van de dag? Zal ik antwoorden: “Geloof, hoop en liefde”? Dat klinkt heel mooi. Maar ik zou zeggen – moed. Nee, zelfs dat is niet uitdagend genoeg om de hele waarheid te zijn. Onze taak vandaag is roekeloosheid. Want waar het ons christenen aan ontbreekt is niet psychologie of literatuur… het ontbreekt ons aan een heilige woede – de roekeloosheid die voortkomt uit de kennis van God en de mensheid.
  De mogelijkheid om te tieren wanneer gerechtigheid gebroken op de grond ligt en wanneer de leugen het aardoppervlak teistert. Een heilige woede over de dingen die verkeerd zijn in de wereld. Tieren tegen de verwoesting van Gods aarde en de vernieling van Gods wereld. (…)
  Rusteloos de roekeloosheid nastreven die de menselijke geschiedenis zal uitdagen en haar zal proberen te veranderen, totdat zij voldoet aan de normen van Gods koninkrijk. En denk eraan dat de tekenen van de christelijke kerk altijd de leeuw, het lam, de duif en de vis geweest zijn… maar nooit de kameleon.

  Zo waar, en zo lastig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s